1. Dönts, a változás mellett! 2. Hidd el, hogy képes vagy rá! 3. Legyen célod, tegyél érte minden nap!

Triacto - Három Lépés

Triacto - Három Lépés

Tanácsok alapozáshoz

2015. november 08. - Triacto

Szeretnénk néhány jó tanáccsal hozzájárulni a jövő évi szezonotokhoz.

Az őszi-téli időszak edzéseinek megtervezése, komoly feladatot ró minden hobbi sportolóra, versenyzőre egyaránt. Az időjárási körülmények, hideg, eső, köd, korábban sötétedik sem kedveznek annak, hogy felöltözzünk és nekivágjunk egy edzésnek. Ebben az időszakban érdemes kisebb intenzitású, könnyebb, de hosszú edzéseket végezni, hogy megalapozzuk a következő szezonunkat. Akár 2-3 hónapig is tarthat ez az időszak, aminek a vége felé persze már lehetnek erősebb edzések, de közel sem akkora terhelésűek, mint a versenyidőszak előtt.

Nagyon fontos figyelembe venni, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek máshol van az optimális terhelési határa. Óriási tévedés azt hinni, hogy létezik mindenki számára alkalmazható általános edzésmódszer.
Mindeninek más a regenerálódási ideje, van akinek sokkal több edzésre van szüksége, van akinek kevesebbre. A lényeg, hogy legyen koncepció, amit az egyénre szabott cél határozzon meg.

A rendszerességet emelnénk ki elsősorban, legyen folyamatos terhelés hetente 4-5 alkalommal edzésenként 1-3 órában, egyénenként változóan 1-2 pihenőnappal. Az alapozó időszak első felében érdemes alternatív, nem a megszokott mozgásformákat keresni, ezzel is színesebbé izgalmasabbá tenni a hétköznapokat.

Azért vannak a szakedzők legyen szó úszásról, futásról, kerékpárról vagy akár triatlonról, hogy ellássanak megfelelő szakmai tanácsokkal, vagy komplett edzéstervvel.
Ha úgy gondolod, segíthetünk, legyen szó életmódváltásról, rövidtávú, hosszú távú versenyről, földön, két keréken vagy vízben, keresd bátran sok év tapasztalattal rendelkező edzőinket, Nagy Gergelyt, Bíró Zolit, akik örömmel állnak rendelkezésetekre.

Sikeres és sérülésmentes alapozást kívánunk Mindenkinek!

 

Triacto Team

A bejegyzés trackback címe:

https://triacto.blog.hu/api/trackback/id/tr328060326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása