1. Dönts, a változás mellett! 2. Hidd el, hogy képes vagy rá! 3. Legyen célod, tegyél érte minden nap!

Triacto - Három Lépés

Triacto - Három Lépés

Mi a TE célod jövőre?

2015. november 19. - Triacto

Triatlon, na de melyik táv?

Sprint? Olimpiai? Féltáv?? Esetleg az IRONMAN???

triatlon-edzesterv-futas.jpg

Ezekre a kérdésekre próbálunk meg válaszolni mai írásunkban.

 

Egy éve többen is megkerestek minket, hogy jövő nyáron triatlon versenyen akarnak indulni. Nulláról. És segítsünk nekik a felkészülésben, verseny választásban, a célok kitűzésében és egyáltalán, hogy milyen távot válasszanak. 

Egy teljesen kezdő sportolónak, aki a triatlonnal most ismerkedik, első számű szabály a fokozatosság! Mind az edzésterhelésben, mind a célok kitűzésénél. Mi minden esetben javasoljuk, hogy az első évben egy rövidebb verseny legyen a cél, olimpiai vagy féltáv. Ez függ a sportoló főcéljától is. 
Amennyiben a féltáv a főcél, akkor olimpiai táv az első nyáron és egy újabb, már komolyabb alapozás után jöhet a féltáv a következő szezonban. Amit általában, az az elhatározás követ, hogy akkor jövőre a teljes táv! :)
Egy IRONMAN-re a felkészülés mindenképpen egy hosszabb folyamat kell legyen. Egyetlen év, véleményünk szerint, nem elegendő egy átlag embernek (átlag ember: előtte nem aktívan sportoló, akár más sportágban, egészséges jó fizikai állapotban lévő, nem elhízott), hogy szenvedések nélkül teljesítse a távot. Szóval ebben az esetben, első szezonban egy féltáv, következőben pedig jöhet a teljes táv.
Mint látjuk ez az elhatározás, hogy a triatlonnal változtatok az életmódomon, a mi meglátásunk szerint, minimum két évre szól! Tehát a két év alatt van idő, hogy ez a tevékenység rutinná váljon és a cél teljesítése után is a mindennapi életünk része maradjon.

 

Fogadjatok szeretettel egy nem mindennapi „beszámolót“ az idei IRONMAN 5i50 versenyről, ami egy állomása volt Kovács Áron, októberi maratonra való felkészülésének.

Kovács Áron:

„Mit is mondhatnék az 5i50-ről? 

Jó nagy hülyeség! 

Persze, a motorozás is az, meg rockzenét játszani 2015-ben szintén nem sok észre vall, szóval úgy éreztem, pont nekem való a dolog… nehogymáne, nem? Hátde!

Egyébként Laci ötlete volt, hogy az 5i50 jó felkészülési állomás lesz a maratonomra. Hát, jó volt, mert azután lefutottam, szóval tényleg nem lehet okom a panaszra, talán csak annyi, hogy Bíró Zoli azt mondta, hogy fecskében menjek, mert mindenki abban lesz.. Úgy ötször kérdeztem rá, mert úgy nézek ki fecskében, mint egy bojler, amire ráhúztak egy tangát száradni, szóval mondom, “Tényleg Zoli?! Fecske?! Egész biztos?!” Mire ő: “Perszeeee, abban lesz mindenki!”

Na kérem. Hárman voltunk fecskében az 5000 induló között: Egy szumós, egy 70 éves, meg én. Nagyszerű érzés volt, mert a Harsányi kolléga miatt kint volt a tv, ő meg valamiért mindig ott állt mellettem, szóval vártam a pillanatot, amikor végre megnyílik a föld alattam és elsüllyedhetek, de ekkor ellőték a rajtot, a vízben meg már mindegy volt… Később megjelentek cikkek a NatGeo-ban, hogy brit tudósok esküsznek az életükre, hogy a kopaszi gáton a reggeli ködben olyan fókát láttak, akin piros úszósapka volt és nem a szájában volt fecske, hanem a seggére húzta, de szerencsére kép nem készült!

Kb ennyire emlékszem a versenyből, meg arra, hogy a befutónál akkora boldogság van, mint amikor autópályán már másfél órája nagyon kell … és akkor meglátod a parkolót. 

Jövőre jöhet a féltávú Ironman, mert más hülyeség nem jutott eszembe…

Aki részletesebb beszámolóra kíváncsi, jöjjön el arra a találkozóra, amit a Triacto szervez! Nem tudom, mikor lesz pontosan, de Zoli esküszik, hogy mindenki fecskében lesz, szóval a ruhakód adott!

Áronman „

Mikor is lesz pontosan az esemény? A linken megtudhatod: https://www.facebook.com/events/144224999268730/

img_7999.JPG

 

Hozz ki magadból többet egyénre szabott edzéstervvel! 

Legyél teljesen kezdő, vagy már pár éves versenytapasztalattal rendelkező amatőr versenyző fordulj hozzánk bizalommal! A Triacto két edzője, Nagy Gergely és Bíró Zoltán, versenyzői felkészülésük mellett, örömmel segít a fejlődni vágyó lelkes triatlonosokat vagy leendő triatlonosokat!

Mi a Triactoval hisszük, hogy egy egyénre szabott, folyamatos visszajelzések alapján megtervezett edzésterv, sokkal hatékonyabb lehet, mint egy internetről letöltött sablon. 

Minden edzésterv első lépése egy személyes találkozó, beszélgetés, ahol meghatározzuk a közös célokat, megbeszéljük az együttműködés kereteit. A sportoló lehetőségeihez és edzéstapasztalataihoz alkalmazkodva építjük fel az edzéstervet, ezáltal mindenki egy általa elfogadható és maximálisan teljesíthető tervet kap! Az első sprint táv teljesítésétől egészen az IRONMAN-re való felkészülésig tudunk segíteni.

Az edzésmódszer a folyamatos visszajelzésre épül. A sportoló mellett ott áll az edző, így a nehézségeken átsegítheti, motiválhatja és a sikereknek együtt örülhetnek! 

A Triacto - Három Lépés csapata folyamatosan képzi magát, bővíti tudását a sporttudomány területén. A legkorszerűbb edzésmódszereket nyújtjuk minden sportolónknak. Figyelünk arra, hogy mindenkinek az egyéniségéhez legközelebb álló edzésprogramot állítsuk össze.

Hozz ki magadból többet a Triactoval!

 

Triacto - Három Lépés csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://triacto.blog.hu/api/trackback/id/tr538090868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása